24 Eylül 2010 Cuma

Sonbahar Gelirken



Hazan,hüzün=sonbahar..Neden böyledir bilmem ama ben çok severim bu mevsimi.Çocukluktan kalan bir heyecan uyandırır bende...Okula başlama heyecanı gibi.Rüzgarın ılık-soğuk esişi, ürpertisi ne güzeldir.
Akdenizde yok ama karadenizde, ağaçların sarıdan turuncuya kahverengiye ton ton geçişleri; yaradanın yarattığı doyumsuz tabloyu izlemeye doyum olmazdı..
Akdeniz farklı...Hala çok sıcak. Dün gece deniz kenarında yakamoz izledik,dolunay çok güzeldi.Doyumsuz bir başka tablo daha.
Dün pazara gittim.Tezgahlarda yanyana taze fasulyeler,ıspanaklar,karpuzlar, mandalinalar,narlar..
Meyvenin sebzenin ayrı ayrı mevsimi olduğuna şahit olmuş, son nesildenim sanırım.Dün toplanan meyveleri ertesi gün pazarda bulduğumuz için ayrıca şanslıyız o.
İlk defa kaktüs meyvesi aldım.Dikenleri dışında güzel bir meyve.Özellikle köylerde, yol kenarları, dev kaktüsler ve kırmızı meyveleriyle süslüdür.
Daha az tatlı, inciri anımsatan bir tadı var.Mandalinaların yeşil olduğuna bakmayın,tatlılar.

Kızılayın maden suyunu tercih ederim çoğunlukla.Kalmamıştı raflarda.Uludağ aldım ilk defa içimi değil ama şişeleri hoşuma gitti.
İçine çiçekler aldım..Mutfak kapısının yanındaki duvarda kocaman bir boşluk var.Raf yapabilirsem (eskitme düşünüyorum) Rafa dizeceğim şişeleri.
Kaktüslerimide yeni aldım.Ama teneke kutum kalmadı.Onlara şirin mi şirin saksılar yapacağım kutulardan.

Pencere önünü süsleyen saksıcıklarım:)
Ahh bu kaynana dili.Uzadıkça uzuyor ne arsızmış.Saksıyıda sevdi zilli.
Ve fesleğenlerim...mis kokulu kızlarım.
Biraz dağınık oldu ama..Sonbahar rüzgarı esti içime ondandır belki:))

6 yorum:

  1. Çook tatlı görünüyorlar. Ama peçete dekupaj açık renk üzerine her zaman daha muhteşem sonuç veriyor. Bir de o çiçekleri teneke kutulara direk mi dikiyorsun yoksa içinde başka saksı var mı? Çünkü suladıkça bozulur herhalde..

    YanıtlaSil
  2. sağol lila,çiçekleri direkt tenekeye dikiyorum. sanırım yazın başından beri kullanıyorum teneke saksılarımı..suya çokça da maruz kaldılar ama bir bozulma olmadı.Her sulama sonrası endişeyle kontrol ettim, çok şükür iyiler:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım benim.. ne güzel olmuş bu saksılar.. harikasın.. bende tenekede lavantayı yetiştiremedim soldurdum :)

    YanıtlaSil
  4. saksılar şahane, şu kaktüs meyvesini bi tadamadım gitti:) İsminizi etkinliğimize not aldım, aklınıza takılanalra cevap bulmuşsunuz yine olursa seve seve cevaplarım

    YanıtlaSil
  5. Sonbahar esintisini yüreğime kokundurup geçtin. :)

    Cam şişeler nostaljik bir hava vermiş. Ne güzel. :)

    Konserve kutularını bu şekilde değerlendirmen çok hoş olmuş ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  6. Çelebim,teşekkür ederim.Lavanta mı,ne güzel olurdu di mi miss gibi kokardı.

    Yetenek-sizin,emin ol çok bişi kaybetmedin çok yoğun bir aroması yok,çokda çekirdekli ayıklamanın imkanı yok.Teşekkür ederim.

    Hobivakti: sağolasın.Aslında şu anda ihtiyacım var teneke kutulara ,komşuların kapısını çalacağım teneke kutu diye yakında:))

    YanıtlaSil