4 Eylül 2010 Cumartesi

Bardak Altlığı ...bendeeeee

Eveeett...
Boya almak için bir atölyeye girmiştim, bardak altlığını aldım bir cesaret, mumla eskitmeyi denemek istiyordum uzun zamandır heleki sevgili lolipu nun http://lolipu.blogspot.com/2009/10/bardak-altlklar.html buradaki harika çalışmalarını gördükçe iç çekiyordum.
Yine lolipunun anlatımından yola çıkarak yapmaya başladım bardak altlıklarını...
Artılarım ve eksilerimle anlatıyorum arkadaşlar....

Peçetemize de uygun bir koyu birde açık renk seçiyoruz.Aslında kahve ve toprak tonlarıyla aram yoktur ama bu seferlik seçimimiz koyu kahve ve bej.


Zemini 2 kat boyayıp kuruttuktan sonra mumlama işlemine geçiyoruz.Bu işlemden pek emin değildim ayrıntılı bir anlatım bulamadım.Bende evde bulunan beyaz şamdan mumuyla boyalı objemizin her yanını -ne demeli- mumladım :)Resimde olduğu gibi kalan beyaz fazlalıkları elimle objeye bastırarak yedirdim.Objeler yağlanmış gibi oldular.
Sonra açık renk boyamızı sürdük.Bu işlemi yaparken tereddütde kaldım biraz.Düz zemine sürüldüğü gibi durmuyor boya, alttaki mumdan kalan çıkıntılar, yağlı zemin,pütürlü bir görüntü oluşturdu.Paniklemeyip devam ettim....


Sıra geldi zımparalama işlemine...Sünger zımpara uygun değil bu iş için çok hafif kalıyor.Kağıt zımparada çok sert.Kağıt zımparayı sünger zımparaya sürterek biledim biraz.
Sonrada objemizi zımparalıyoruz.
hatam; zımparayı ileri geri yapınca dağınık bir görüntü oluştu, hep aynı yöne
yapmak gerekiyodu sanırım.


İşte peçetemiz.Aslında altlıklar bir süredir bekliyorlardı.Ama geçen gün bu peçeteleri görünce tamam dedim, işte bunlar tam bu işe göre.Katlarını ayırıp kullanacağımız kısımlarını kestik.
Dikkat; peçeteleri küçük küçük kesip katlarınıda ayırınca yapıştırmakta çok zorlandım, dikkatsizlik yaptım.çok kez yırtıldı yada fırçaya yapışıp kaldı, buna rağmen bazıları ıslanmamış gibi bile göründü...:(( Tabi antalyanın havasının tabaktakı peçete tutkalını birkaç dakikada kurutup hamurlaştırması ise apayrı...


Sonrada spey venikle vernikledim. Ama yetersiz gibi göründü bana yandaki eskitme kısımlarında kalkan boyalar var.Fırçayla da vernikleyeceğim.



Kolay bi iş değilmiş arkadaşlar.Hele objeler küçük ve de ayrı ayrı olunca....
Ama misafilerinize gururla çıkarabileceğiniz çok şık şeyler çıkıyor ortaya.

18 yorum:

  1. ellerine sağlık çok şıklar

    YanıtlaSil
  2. Teşekkü ederim adavedeniz ve tiyaki.
    Tiryakicim; 2 kat sürdüm boyayı,tek kat ile koyu rengi kapatmak pek mümkün olmuyor.Ve tabi mumun yarattığı efekti de.3 kat bile yapılabilir.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel ve şık olmuş

    YanıtlaSil
  5. Sarı Melek ve Gönül çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Ben de çok beğendim, ellerine sağlık. Seçtiğin peçete de bardak altlıkları için çok uygun olmuş. Mumla eskitme uygulaman da çok güzel. 'hatam; zımparayı ileri geri yapınca dağınık bir görüntü oluştu, hep aynı yöne
    yapmak gerekiyodu sanırım. ' demişsin, bence bu şekilde doğal duruyor. Ayrıca postunun başında benden de bahsetmişsin. Çok kibarsın. Teşekkür eerim:)))Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Lolipu, ben teşekkür ederim.Senin yaptığın güzellikler beni daha da gaza getiriyor.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık çok şık olmuşlar...

    YanıtlaSil
  9. Tiryaki hobinin linkinden buldum seni iyikide bulmuşum. Siteni birçıorpıda incelemeliyim hemen. Görüşürüz.

    YanıtlaSil
  10. ben de çok beğendim, iyiki de detaylı anlatmışsın denemek isteyenlere faydalı olacaktır

    YanıtlaSil
  11. mükemmel olmuş. renk seçiminiz de eskitme tekniğine çok uygun. böyle kahveli-fincanlı peçete ya da kağıt bulursam ben de deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  12. nilkızı(ne güzel isim:),suhuba,sergun ve kucuksheyler çok sağolun.
    istersen peçededen gönderebilirim kucuksheyler:)Hazır takas havasındayken.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel görünüyolar vallahi ben de özendim:)

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık, peçeteleriniz hangi markanın acaba?

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim, sanırım bu peçete DUNİ marka idi,real avm den almıştım, IHR marka Tepe Home dan, COLOURFUL LİFE markasınıda PORLAND mazalaından almştım.

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim, ilham verdiniz çalışmanızla :)

    YanıtlaSil
  17. osmankızı17/9/12 18:09

    Boya sıyırma işlemini top şeklindeki alüminyum bulaşık teli ile yaparsanız sonuç daha güzel olur. 3-4 renk üst üste yapılan uygulamalarda, tele yapacağınız baskı derecesinde alttaki boyalar sırasıyla ortaya çıkar.

    YanıtlaSil
  18. cok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil