1 Kasım 2010 Pazartesi

Hayal Kırıklıkları Serisi 1



Çok güzel başlamıştı, hevesim heyecanım...Cıvıl cıvıl hazılandım,özenle....
Ama bazen...olmuyor işde...olmuyor.


Bazen birşeyi çok istemem mi gözümü karartıyor, yada günlerdir canımdan can koparan tırnağımın altındaki sivilce....Oğlumun geceyi ateşli geçirmesi mi...yoksa herşey üstüste mi geldi..
Bunaldım....


Eskitme tepsi ve peçetelik...Günler önce tamamladım.Sadece vernikleneceklerdi..Gelip geçerken bakıyor, yaptığımla gururlanıyordum çok hoşuma gitmişti...
Eşimin ESKİTME olayına anlam veremeyip ''bembeyaz olsa daha iyi olmaz mıydı'' eleştirilerine rağmen....Bayıldım.


Sprey verniğimi aldım elime...İki-üç fısfıstan sonra bitti..Yeni bir vernik almıştım ,onu denedim..
Ellerim kırılaydıııııı, dur diyeydi biri bana... Peçeteliğin içindeki durumu gördünüz mü :((
Şeffaf yazmasına rağmen sarımtırak bir vernik çıkmaz mı....
Peçeteliğim gördüğünüz gibi, tepsimde hasar daha az...
Ama oturdum ağladım..emek sonuçta...çok üzüldüm....
Bunu sizinle paylaşmakta ise hiç tereddüt etmedim.İnsanız sonuçta, tabi benim kadar sakar ve şanssız olanları apayrı :))... Mükemmel değilim ,elimi attığım her işten alnımın akıyla çıkamıyorum her zaman...Öyleymişim gibi davranıp yaptıklarımı abartarak, övgüylede paylaşabilirim...ama o ben olamam..
Serinin devamındaki şansızlığım dahada can sıkıcı...
Onuda paylaşacağım en kısa zamanda...Mutluluk nasıl paylaştıkça çoğalıyorsa, üzüntü ve sıkıntılarda paylaştıkça azalıyor.
Teşekkür ederim Arkadaşlar.
İyiki varsınız.


18 yorum:

  1. geçmiş olsun.. ama neyse ki o bölüme peçete konulacak ve peçetelerin altında kalacak... aslında boyayı ve verniği en önce malzemenin alt yüzünde denemek gerek... aklımıza gelmiyor bazen... hele bir de tez zamanda, acele ile yapıyorsak aksaklıklar artabiliyor...

    YanıtlaSil
  2. olur böyle vakalar hiç canınızı sıkmayın. üzülmemek mümkün değil tabiki bir sürü emek. ama çok kötü de gözükmüyor. bu da nazarı alsın. öyle diyelim.

    YanıtlaSil
  3. valla fotoğraflarda çok güzel görünüyor her ikiside. Hiç canını sıkma, çok şık ve hoş olmuşlar (güllere bayılırım bilirsin:)))Vernik işi sakat gerçektende. Özene bezene yapıyorsun. en son aşamada verniğin gazabına uğruyorsun. ben de sprey vernik kullanıyordum. Ama son aldığım sprey (ki her zaman aynı yerden ve aynı markayı alıyorum) yapışık bişey oluyor. Uzun süre kuruduğu halde. Ben de su bazlı verniğe geçtim. Elimde boyadan ve tutkaldan fırçaya aşlıştığı için fırçayla çok az iz bırakarak da olsa sürüyorum. Sonuç çok daha iyi, tavsiye ederim:))

    YanıtlaSil
  4. Canım üzme kendini. Bir sonraki daha iyi olur merak etme. Benim de en çok korktuğum şeydir vernik. Hatta bazı küçük eşyalarımı verniksiz kullanıyorum. Nemli bezle tozunu alıyorum hiç birşey olmuyor. Bazı vernikler sarı leke bırakıyormuş. Onları koyu renklerde kullanmak lazım.
    Hiç birimiz mükemmel değiliz. Ayrıca bunu paylaştığın için sağol. Mesela ben verniğimi önce arkasında deneyeceğim.
    Oğlun da iyileşmiştir umarım. Geçmiş olsun.
    Tepsi ve peçetelik şahane görünüyor, eline sağlık. Boşver nazarlık olsun o lekeler:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sağol Ruşen; kafamı duvara''neden ilk önce arkasına denemedin ki'' diye çok vurdum ama...oldu bi kere :)

    Teşekkür ederim Sarı Melek...İbret olsun bana diye (ve nazalık) gözümün önüne koyacağım bunları.

    Sağol lolipu...haklısın bende su bazlı verniği fırça izi yüzünden terk eylemiştim ama anlaşıldı ki en iyisi yine bizim emektar...sprey neyimize.

    Teşekkür ederim Marifetli pericim...Aldım dersimi bu seferlik...Sakin....dingin...acele etmeden...çokça düşünerek...bundan sonra..:))

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun. Ben yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum ve başıma aynı kaza geldi. Ama su bazlı vernik de çok zor oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Sprey vernik olayını hiç sevmiyorum. Bu bazlı fırça ile sürülen süt gibi bir vernik var, ondan şaşmıyorum. Üzülme bu arada olur böyle şeyler.

    YanıtlaSil
  8. Aman Lilacım, takma kafanı, ne güzel görünüyorlar, zaten eskitme yapmışsın güzel güzel, eski görününmlü olan azıcıkta sarımtrak görünmeli öyle değil mi, Allah ağlatmasın, bence çok güzel olmuş, ama yok beğenmediysen gönder anacım bana :))

    YanıtlaSil
  9. çok güzel çok, hem arada tatsız tecrübeler olacak tabii, bu satede daha donanımlı oluyor insan, ellerine sağlık .)

    YanıtlaSil
  10. ada ve deniz; hepsinin ayrı bir çilesi var işde,çok sağol.

    lilacım, üzüldük geçti walla,sprey veniğe bende son veiyorum artık.

    Banu ablacım, ben sana daha güzellerini yaparım-deneyimle sabit- :)) çok teşekkü ederim.

    Lavanta bahçesi, deneyim dedikleri böyle kazanılıyo sanırsam:) teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  11. Allah Allah üzüldüğün şeye bak zaten içine peçete konulacak gözükmeyecekki ayrıca bu da değişik olmuş ne ağlıyorsun Allah iyiliğini versin emi:))

    YanıtlaSil
  12. şekerimmmmmmmmmmmm geçmiş olsunnnnnnnnnnnn
    bir dahada başına gelmemesini diliyorummmm

    muckkkkkkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
  13. gayet güzel olmuş üzülmenize gerek yok. ama sprey verniğe güven olmuyor gerçekten. en güzeli rengini görebildiğiniz vernik kullanmak ;)

    YanıtlaSil
  14. O kadar emek verdim ki bi anda berbet olunca-ki serinin 1 numarası sadece bu- sinirlerim çok buzuldu..Herşeyin üstüste geldiği bir dönem sadece..oluyor böyle üzüntüler ne yapalım herşeyden azıcık işde..

    saol çelebim.

    teşekkür ederim küçükşeyler..haklısın.

    YanıtlaSil
  15. Selam,
    Seni anlıyorum aynısı tepside başıma geldi. Yat verniğini incelterek kullanacağımı bilmediğimden tepsim mahfolmuştu. :) Aynı durumu yaşamışız yani. Bende sprey vernik almak istiyorum. Birkeresinde sprey boya almış ve düzgün dağılmadığından bazı bölgelerde damlacıklar halinde akmıştı. Sprey vernikte öyle olurmu diye korkmuştum açıkçası. Ama evet olur mu? Sonuçta peçeteliğinde mesala önde olanlar arkadakilerden daha fazla spreye maruz kalmaz mı? Senden öğrenme şansım varmı bunları :) Derdinin arasında birde bana cevap yetiştiricen :)Beğendiğin emektar verniğinin markası ney acaba? Pişman olduğun sprey markasınıda söylersen onuda almamış oluruz. Daha fazla hevesle daha iyi çalışmalar yapacağını biliyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Ayol bir damla gözyaşına değer mi? Hassas zamanına denk gelmiş demek ki. Üstelik böyle de güzel. Adı üstünde ''eskitme''. Eskilikten kabarmış, sararmış. Kimse senin gibi güzel eskitemiyor bence:))) Haydii, boşveer.
    Delikanlıya sağlıklı, uzun bir ömür dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. neduuuuk :)) çok teşekkür ederim.çok sarı kısımları tekrar beyazla kapatmaya çalıştım..Toparladım biraz :)
    Hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  18. geçmiş olsun..aynı sorun bizde de oldu salon tk.beyaz boyadık vernikte vitrin sarı oldu tekrar boyadık ama yine de belli oluyor sarılık..ne yapalım kısmet..:)

    YanıtlaSil