15 Kasım 2009 Pazar

Üzüm Ağacı :)

Üzümün çöpü,armudun sapı demeden üretmeye devam :))

Üzüm çöpünü minik kuru bir ağaca benzetirdim,yaz boyunca 'ne yapsam acaba' derken sezonun son üzüm çöpünü kullanmaya kara verdim.

Methods arkadaşımızın anlatımından yola çıkarak -doğru bir yolmu izledim bilemeden-gazete kağıtlarını ıslattım 4-5 saatte anca yumuşadılar.



Sonra gazete kağıtlarının suyunu sıkıp tutkalla yoğurdum.Kağıttan mı tutkaldan mı bilemiyorum kağıtları birleştirmekde zorlandım..Üzüm çöpünü hamurun ortasına diktim.

Hamurun kuruması yaklaşık 3 gün sürdü....

Aslında Nasıl birşey yapabileceğim konusunda kafamda çok net birşey yokdu.Hal böyle olunca yap-boz şeklinde karar değişikliklerim oldu.




Siyah simli sprey boya ile boyadım...simsiyah içim karadı..çimenler olsun dedim yeşil boya ile renklendi biraz..Dalların uçlarına altın renkli boyutlu boncuk boya ile doldurdum..gözüme cansız görününce boyutlu varak sürüp altın simler sürdüm..




Sprey vernikle vernikledim..





Bu kadar uğraşa değdimi bilmem ama sonuç bu..Minik bonsai ağacım :))

İçimde kalmadı denedim.Sizler içinde bi fikir olabilir belki,başka uğraşlar için.

Sevgilerimle...

8 yorum:

  1. Harika, ne diyeceğimi bilemedim gerçekten. Üzüm çöpü demesen anlamakta zorlanırdım. Kağıt hamurunu ben de çalışmayı düşündüğümden, yabancı bir kanaldaki tarifini almıştım. Seninkinden farklı olarak, küçük parçalara ayrıldıktan sonra ısıtılacağı söyleniyordu. Öyle yapsaydın belki daha kolay olurdu. Çok beğendim eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bende çok beğendim gayet hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Yaaaa çok hoş.Nerden aklınıza geldi?Otandik,değişik,çok hoş,çok hoş.........

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim arkadaşlar..Sibeltunay,üzümleri yedikten sonra kuru salkıma hayran hayran bakardım minik bir ağaç gibi.. şimdi de kurutuyorum birkaç tane, bu ilk denememdi,biraz geliştirebilirim belki.

    YanıtlaSil
  5. boncuklar ışık gibi görünüyor.. çok güzel olmuş.. yediği üzümün çöpünü bile değerlendiren hamarat ellerinize sağlık.. fikir süpper ötesi.. bayıldım tek kelimeyle..

    YanıtlaSil
  6. çok beğendim,hem çalışmanı hem pratik zekanı.profilde yaşın yoktu.merak ettim.seni izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. Meryem, nalan çok teşekkür ederim..Evet profil kısmına baktım da belirtebileceğim bir seçenek de verilmemiş.Bir ay önce 30 yaşına girdim...alışacağım bunu söylemeye:)

    YanıtlaSil
  8. ellerine emegine saglık bu kadarmı güzel degerlendirme olur...bravo

    YanıtlaSil