23 Aralık 2011 Cuma

Galvaniz Saksı 2



Renge bayıldım bir kere..



Bu peçeteyi ısrarla kullanmak istedim, kenalarını kesmek ve yine buna istinaden o tırtıklı kısımların altta kalan bölümlerini boyamak zor oldu...baktım beğenmedim gittim  fotokopi çektirdim, dekopaj yaptım..Ama galvaniz huni , kağıt dümdüz olunca kısa aralıklarla keserek yaptım,uc uca denk getirmek zor oldu ama..



sonuç budur...Dayanamadım süsledim hemen fotolayıp paylaşmak istedim sizlerle...



22 Aralık 2011 Perşembe

Yarım Kalan İşler Bitsin Yılbaşına Kadar...


Niyetlendik,tüm işleri döktük..Biter inşallah :))



Bu galvaniz kadeşler beklemekten sıkılmışladı nicedir..
İki kat boyanıp stencil yardımı ile süslendiler.




Zeminde kullandığım rengi biraz açarak yaptım bu stencılı..


Diğerinide mor kullanarak yaptım,iki kadeş benzermi hiç :))
Erica ve sarmaşık çiçeklerimde güzeller ama..Maşallah onlara.

6 Aralık 2011 Salı

Büyükşehirde Doğal Ev Halleri

Ne kadar doğal olunabilirse, bi anne olarak çocuğuma aileme sağlıklı doğal hayatı ne kadar sunabilirsem...o kadar iyi hissediyoum kendimi...

Bu sıralar hep bu işlerle meşgulüm...

Anneciğim...6 yılda 4 çocuk sahibi olmuş ,ardarda..küçük şirin bir köyde sağlık görevlisi...evde su yok..çeşmeden taşınmakta..haliyle çamaşır bulaşık makinalarını bırakın elde yıkanmakta hepsi...evin önünde kocaman kazan kaynamakta her haftasonu banyo için...Turşular, konserveler, salçalar yapılmakta kavanoz kavanoz...Birde çalışmakta anneciğim doğumlara gitmekte,köy köy gezmekte...

Şimdi ne olduda biz zaman bulamıyoruz bunlara..Hayatımızı kolaylaştıran bunca şey varken birde üstüne para verip almaktayız herşeyi...Zaman mı yok,imkan mı? İstenince olmaz mı?




Tavşan Yüreği...Bu zeytin türünün adı geçen seneki denemem pek başarılı olmamıştı.Tekrar denedim bu sene..Süper oldu.
Sevmem ben turşu gibi tadı olan zeytinleri..tek ekşilik üstüne damlattığınız limon olmalı..

Zeytin alınır; İki şekilde yapabilirsiniz Yarma yada Çizik.
Yarma için bir taşla fındık kırar gibi zeytinler yarılır, çizikte ise bıçakla çizilir.

Kavanozlara konan zeytinlerin üzerini bir parmak geçecek kadar su konur. Zeytin tatlanana kadar HER GÜN suyu değiştirilir. 10 gün kadar -yine damak tadınıza göre değişir ben biraz acımtırak severim- acı suyu değiştirdikten sonra ...ha bu iyi ..dediğinizde kaya tuzunu eritip yine tadını kontrol ederek zeytinimize son suyunu koyuyoruz,erimesin diyede birazcık limon tuzu....

i

Birazda kekik ve biber..zeytin yağıda gezdirin azıcık...:) Afiyet olsun.




Her hafta semt pazarına gelen köylü teyzem sütümü ayırır benim için..sabahtan alır öğlene mayalamış olurum,birazını sütlaç için ayırır ,kaymağını mutlaka eşime saklarım...bayılır.
Yoğurdumu ; fırını hafif ısıtıp,mayasını koyduğum ılık süt tenceresini ağızı açık olarak fırına koyup mayalıyorum,sulanmadan harika mayalanıyor.


Elma sirkelerim...İlk denemelerim..Açıkçası güzel bir anlatım bulamadım nette..Yaptım,evet sirke tadınıda aldım hazırları gibi keskin olmayan light sirke:)..kullanmaktayım,ama o üzerinde ana denilen kaygan yapı oluşmadı :( turşuların beyazlaması gibi beyazlıklar oldu.
İçindeki canlı bakterilerin göstergesi belki bu..Şifa niyetine kullanıyorum.Faydalarını araştırmanızı tavsiye ederim.
Besin olarak tüketilmesinin dışında temizliktede inanılmaz işe yarıyor sirke.Örneğin ben; Bulaşık mak. parlatıcı gözüne koyuyorum...Çamaşır mak.ise hem yumuşatıcı olarak (sulandırılmış sirkeye lavanta yağı damlatarak) hemde leke çıkaıcı olarak makina su alırken biraz kullanıyorum.


Eşimin sevgilileri...Turşularım.




Domates soslarım...





Buğday ru-sheim ile kansızlık sorunum sebebiyle tanıştım..İyi ki tanışmışım aslında buğdayda var olan ve bizim için çok faydalı olan buğdayın embriyo kısmının BEYAZ UN yapılırken kepeği vs.ayıklanarak  bize asıl faydalı bölümlerin ayrıldığını öğrendim.

Ben muzu ezip içine katıyor birazda süt ekleyerek tüketiyorum,vücudun demir tutma kapasitesini arttırıyormuş.Kaynağı arıyorum ekleyeceğim.Bazı faydaları;






AFRODİZYAK: Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.


YAŞLILIĞI GECİKTİRİCİ: E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Ruşeym ise E vitami deposu.


KALBE YARAR: Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.

SİNİRE BİREBİR: Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.

GÜZELLİK İÇİN: Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.

KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.


Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Özer’de beslenme açısından yararlı olan ruşeymin, her yaşta tüketilebileceğini söyledi.

Özellikle genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucu ortaya çıkan bağışıklık sistemine bağlı bağırsak problemi olan ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi gerektiğine dikkati çeken Özer, kepeğe ve buğday ununa oranla daha zengin olan bu ürünü, bazı firmaların tablet yapma girişiminde bulunduğunu kaydetti.

Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, anı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.

E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedildi.


DAHA NE OLSUN DEĞİL Mİ! Bu arada 3.80 tl civarında fiyatı sanırım REAL avm den alıyorum.




Bunlarda kişisel doğal malzemelerim.Elbette tamamen doğal olmaları beklenemez ama içindekiler kısmını okurken dakikalarımı harcamam gerekmiyor.
Şampuanımın içine bi çay kaşığıda karbonat atıyorum,Solmuş keçeleşmiş saçlarım canlandı resmen..
Karbonatı da mutlaka bi araştırın o da inanılmaz bir besin.Hayatınıza sokun derim.

5 Aralık 2011 Pazartesi

Kral Tacı


Bu seneki doğum günümüzü okulda kutlama şansını da yakaladık..
O ay doğan çocukların doğum günü toplu olarak ay sonunda yapılıyor..
Bende hepsine -toplam 4 çocuk- kral tacı almak istedim.
Gezmediğim oyuncakçı vb. kalmadı ...
Ama bulamadım...Kızlar için renk renk çeşit çesit ...ama erkekler için yok..
Ne yapsam ne etsem...Aklıma malum fast food rest. çocuklara verilen taclarından alıp kalıp olarak kullanmak gelmişti ki..
İnternette harika bir site buldum http://www.firstpalette.com/ 



http://www.firstpalette.com/tool_box/printables/princesscrown.html    buradan da istediğim modelleri indirdim.







FOAM  diye satılan -ne desem -renkli kartonların ince köpükten yapılmış hali,yumuşacık.
Okulda da çok kullanıyorlar bu materyali.Hele simleyince çok şık duruyor.

Yalnız pek yapıştırıcı tutmuyor , o nedenle tacın kenarlarını zımba ile tutturdum.


Taşlarla, simlerle yine foam materyali ile süsleyip neler yapılır neler di mi?