16 Haziran 2011 Perşembe

Kelebekli Pano

 
Sevgili Ece Aymerin bloğunda görüp bayıldığım bir panoydu bu.Melis Birkanın sadeliği ve duruluğu ile bütünleşmişti sanki.
  Aynen Melis Birkan gibi tatlı bir bayana vermek üzere aşağıdaki Panoyu yapmaya karar verdim.
İtiraf etmeliyim ki eğer kursa gitmiyorsanız benim gibi evde kendi imkan ve bilgilerinizle yapıyorsanız bol bol hatalar yapıp deneyimleyerek öğrenebiliyorsunuz ancak.Daha iyi olabilir miydi ? Elbette...
Hatalarımla kusurlarımla el emeğim göz nurum panom;




Panoyu 4 tl ye aldım.Aslında kelebekli peçetelerimi kullanıp yapma amacı ile çıktım yola..karasızlığım yine kendini gösterdi savurdu attı beni.
 Mavi rengi tercih ettim Gökyüzü misali...
Puantiyeleri delgeçle deldiğim beyaz kağıtlardan çıkan dairelerle yaptım :)) Stencil işini beceremeyenlerdenim de ! Minik daireleri dekopaj tutkalı ile zemine yapıştırdım.
Sonra tüm zeminede kullandım dekopaj tutkalını,ama neden anlamadım fırça izleri oluştu:((

Gelgelelim kelebeklere.Peçetemin renkli fotokopisini almıştım..Ama zemin üzerinde kelebeklerin duruşunu beğenmedim.
Elimdeki çiçekli peçetelerin fotokopilerini alıp kelebekleri onlardan çıkardım.


Do&Cry modelleme hamurunu cam yüzeyde açtım,dekopaj tutk.sürdüğüm kelebekleri hamura yapıştırıp kenarlarını kretuar ile kestim. Hamurun alt kısmına tekrar dekopaj tutkalı sürerek panoya yerleştirdim.



Kelebeklerin üst kısımlarınıda tutkallayıp kurumaya bıraktım.



Verniklenip sahibine doğru yola çıkacak yarın.
Bu aralar aşırı derecede düşen kan değerlerimi toparlamaya çalışıyorum...Boşuna değilmiş aylardır elim kolum kalkmıyor diye hayıflanmam...Beni bekleyen o kadar çok iş var ki..Nasıl olacak, anlamıyorum :((