24 Eylül 2010 Cuma

Sonbahar Gelirken



Hazan,hüzün=sonbahar..Neden böyledir bilmem ama ben çok severim bu mevsimi.Çocukluktan kalan bir heyecan uyandırır bende...Okula başlama heyecanı gibi.Rüzgarın ılık-soğuk esişi, ürpertisi ne güzeldir.
Akdenizde yok ama karadenizde, ağaçların sarıdan turuncuya kahverengiye ton ton geçişleri; yaradanın yarattığı doyumsuz tabloyu izlemeye doyum olmazdı..
Akdeniz farklı...Hala çok sıcak. Dün gece deniz kenarında yakamoz izledik,dolunay çok güzeldi.Doyumsuz bir başka tablo daha.
Dün pazara gittim.Tezgahlarda yanyana taze fasulyeler,ıspanaklar,karpuzlar, mandalinalar,narlar..
Meyvenin sebzenin ayrı ayrı mevsimi olduğuna şahit olmuş, son nesildenim sanırım.Dün toplanan meyveleri ertesi gün pazarda bulduğumuz için ayrıca şanslıyız o.
İlk defa kaktüs meyvesi aldım.Dikenleri dışında güzel bir meyve.Özellikle köylerde, yol kenarları, dev kaktüsler ve kırmızı meyveleriyle süslüdür.
Daha az tatlı, inciri anımsatan bir tadı var.Mandalinaların yeşil olduğuna bakmayın,tatlılar.

Kızılayın maden suyunu tercih ederim çoğunlukla.Kalmamıştı raflarda.Uludağ aldım ilk defa içimi değil ama şişeleri hoşuma gitti.
İçine çiçekler aldım..Mutfak kapısının yanındaki duvarda kocaman bir boşluk var.Raf yapabilirsem (eskitme düşünüyorum) Rafa dizeceğim şişeleri.
Kaktüslerimide yeni aldım.Ama teneke kutum kalmadı.Onlara şirin mi şirin saksılar yapacağım kutulardan.

Pencere önünü süsleyen saksıcıklarım:)
Ahh bu kaynana dili.Uzadıkça uzuyor ne arsızmış.Saksıyıda sevdi zilli.
Ve fesleğenlerim...mis kokulu kızlarım.
Biraz dağınık oldu ama..Sonbahar rüzgarı esti içime ondandır belki:))

20 Eylül 2010 Pazartesi

Peçete Takasına Var mısınız ?


1.Çini

2.kAhve-Bisküvi (12x12 kapalı, 24x24 açık boyutlarda)






3.Mini güller



4.Papatyalı inek




5.Pudra pembe


6.Neşeli ahçılar




7.coffee



8.süt ve inek




9.mavi-pembe kuş



10.yeşilli kuşlar



11.kelebekler



12.desenler




Eweet bunlar peçetelerim arkadaşlar.

2 numaralı peçete dışındakiler nomal 33x33 boyutlarında,

Hepsinden beşer adet ayırdım,

Ellerindeki değişik peçetelerle takas etmek isteyen arkadaşların adreslerini,hangi peçetelerden istediklerini ve ne şekilde postalamamı istediklerini belirterek; lilashouse@yahoo.com.tr adresine mail atmalarını rica edeceğim.

Maillerin geliş sırasına göre peçeteleri vereceğim.
Cuma günü son gün olsun o gün postalarım.

Hayırlı olsun :))

15 Eylül 2010 Çarşamba

Tual Üzerine Peçete Çalışması

Uzuuun zamandır bekleyen projelerimden birine daha el attım.
Kedili peçeteleri çok uzun zaman önce gerçek amacı dahilinde kullanmak için almıştım.Kala kala elimde 2 tane kalmamış mı? Ahh ben...
Aşk dolu inek ve kuzucukları ise boyama atölyesinden almıştım.
O kadar şirinlerdi ki nasıl kullanacağımı bilemedim bir türlü.
Yine boyama atölyesinde Tual üzerine çalışmaları görünce ''işte bu'' dedim.
Tam anlamıyla kalıcı ve şirinliklerini gösterici.


Tuali özel sipariş ile çokda uygun bir fiyata yaptırdım.Açıkçası atölyede 2 katı fiyata satıyorladı.Güzelsanatlarda okuyan bir arkadaşa danıştım oda yerini söyledi.

Bu peçete ile tual üzerine ilk çalışmam.Farklı bir yöntemi var mıdır bilmiyorum ama ben; tualin zeminini beyaza boyadım, peçeteleri kesip peçete tutkalı ile yapıştırdım. Verniklemedim.Gerek yok gibi görünüyor.



Aslında etrafına çakma swarovskiler, kabartmalı çiçekler vb. eklemeyi düşündüm ama bu sade halleri bile o kadar hoşuma gitti ki, kıyamadım.
İleride bir kızım olursa, odasını süslemesi umuduyla bekliyorlar şimdilik...
Yoksa hediye gidecekler.Kıyabilirsem:))


Ayrıcaaaa; Peçetesever arkadaşlara iki müjdem var.
1.http://www.sedefsanat.com/ bu adres Antalyada (taşınmadan önce) gittiğim atölyeye ait.Şimdi Antalyanın diğer ucundalar maalesef.Veee burada http://www.sedefsanat.com/urunler.asp?ID=44&p=2 da peçete örnekleri.
Sanırım satın alabiliyosunuz:))
2.Kutu halinde aldığım peçetelerden 3er 5er ayırdım.Fotoğraflıyorum isteyen arkadaşlarla peçete takası yapabiliriz. Nasıl olur:))

14 Eylül 2010 Salı

Cam Tepsi Boyama

Çini işi bir boyamada benden :))
İlk denemem değil ama büyük ve düz bir obje üzerinde ilk denemem.
Cam boyalarını araştırdım biraz hatta beyaz birtanede aldım ama minnacık şişelerde ve şişesi 5 tl.Deka nın, tranparan bir boya satıcı kapatıcı olduğunu söyledi ama hem çok az olmasından hemde güvenemediğimden cam boyasını henüz denemedim.
Bir de tex.co nun glass medium diye bir ürününü aldım 130 cc daha büyük, cam objenin kayganlığını giderip daha kolay boyanmasını sağlıyormuş..onuda henüz denemedim....




Peçetedeki desenleri kesmediğime pişman oldum.Bütün olarak kullandım peçeteyi.Malum peçeteyle çalışanlar bilirler, kırışmalar oldu.Arka tarafı pek düzgün olmadı ama deri dokusu şeklinde değişik bir havası oldu o ayrı :))
Cam tepsiye ters çevirip peçetenin katlarını ayırdıktan sonra , cam tepsinin iç yüzünden düzgün görünecek şekilde peçeteyi peçete tutkalı ile cam objeye yapıştırdım.
3 kat beyaz akrilik boya ile boyadım,son katı inci beyazı ile boyadım.
Kenar kısımlarla ilgili sorunum var biraz.Peçeteyi bütün olarak kullanınca kenarları dikkatlice kesip tutkallamak zorunda kaldım.

Görüntüsü gerçekten çok güzel oldu.Bu peçete ile tekrar cam üzerinde çalışabilirim ama bu defa desenleri (zorda olsa) keserek yapmalıyım.



Servis için çok şık.Vitrinde de gösterişli duracaktır...


4 Eylül 2010 Cumartesi

Bardak Altlığı ...bendeeeee

Eveeett...
Boya almak için bir atölyeye girmiştim, bardak altlığını aldım bir cesaret, mumla eskitmeyi denemek istiyordum uzun zamandır heleki sevgili lolipu nun http://lolipu.blogspot.com/2009/10/bardak-altlklar.html buradaki harika çalışmalarını gördükçe iç çekiyordum.
Yine lolipunun anlatımından yola çıkarak yapmaya başladım bardak altlıklarını...
Artılarım ve eksilerimle anlatıyorum arkadaşlar....

Peçetemize de uygun bir koyu birde açık renk seçiyoruz.Aslında kahve ve toprak tonlarıyla aram yoktur ama bu seferlik seçimimiz koyu kahve ve bej.


Zemini 2 kat boyayıp kuruttuktan sonra mumlama işlemine geçiyoruz.Bu işlemden pek emin değildim ayrıntılı bir anlatım bulamadım.Bende evde bulunan beyaz şamdan mumuyla boyalı objemizin her yanını -ne demeli- mumladım :)Resimde olduğu gibi kalan beyaz fazlalıkları elimle objeye bastırarak yedirdim.Objeler yağlanmış gibi oldular.
Sonra açık renk boyamızı sürdük.Bu işlemi yaparken tereddütde kaldım biraz.Düz zemine sürüldüğü gibi durmuyor boya, alttaki mumdan kalan çıkıntılar, yağlı zemin,pütürlü bir görüntü oluşturdu.Paniklemeyip devam ettim....


Sıra geldi zımparalama işlemine...Sünger zımpara uygun değil bu iş için çok hafif kalıyor.Kağıt zımparada çok sert.Kağıt zımparayı sünger zımparaya sürterek biledim biraz.
Sonrada objemizi zımparalıyoruz.
hatam; zımparayı ileri geri yapınca dağınık bir görüntü oluştu, hep aynı yöne
yapmak gerekiyodu sanırım.


İşte peçetemiz.Aslında altlıklar bir süredir bekliyorlardı.Ama geçen gün bu peçeteleri görünce tamam dedim, işte bunlar tam bu işe göre.Katlarını ayırıp kullanacağımız kısımlarını kestik.
Dikkat; peçeteleri küçük küçük kesip katlarınıda ayırınca yapıştırmakta çok zorlandım, dikkatsizlik yaptım.çok kez yırtıldı yada fırçaya yapışıp kaldı, buna rağmen bazıları ıslanmamış gibi bile göründü...:(( Tabi antalyanın havasının tabaktakı peçete tutkalını birkaç dakikada kurutup hamurlaştırması ise apayrı...


Sonrada spey venikle vernikledim. Ama yetersiz gibi göründü bana yandaki eskitme kısımlarında kalkan boyalar var.Fırçayla da vernikleyeceğim.



Kolay bi iş değilmiş arkadaşlar.Hele objeler küçük ve de ayrı ayrı olunca....
Ama misafilerinize gururla çıkarabileceğiniz çok şık şeyler çıkıyor ortaya.