9 Nisan 2010 Cuma

Seni gidi CüCe Su KaBaĞı !!






Bir köşede renksiz ve tatsız takılmakta olan su kabağına bakıp bakıp, değişik emellerime alet etme arzusundaydım kendisini uzun zamandır...



Aklımdan neler geçmedi ki; Kandil yapma işi zor, internette harika örnekler var ama alet-edavat gerektirmekte, Boyayıp allayıp pullayıp vazo tarzı bişey yapsam, kırmak delik açmak imkansız,tamamen kırarım diye korktum,Peçetelerimi gözden geçirdim...yok olmaz...





En iyisi klasik Matruşka...netten matruşka resimlerine bakarken ''yedi cüceler matruşkaları''nı gördüm..Çok şirinlerdi. Buradan bakabilirsiniz..http://www.evtasarimi.com/matruska/



Bende yedi tane yok ama , bir cücede fena olmazdı.



Ve planı uygulamaya koydum.



Zemini bej renge boyadım ilk olarak, (Yardım eli oğluşa aittir:) )








Sonra kurşun kalemle cüce resmini çizmeye çalıştım,diğer elimde silgi,epey zamanımı aldı,zemin eğimli,çizme beceriside az olunca,çiz-sil....çiz-sil..









Tamam bu olur artık dediğimde, keçeli kalemle üzerinden geçtim tekrar.


Sonra,renkler, boyama...keçeli kalem bir hataymış, boya değdikçe dağıldı kalem...Haliyle 2-3 kat boyadım.


Olay budur arkadaşlar,Oğluşumun odasında cücecik...Göbişini tutup gülmekde...:))Halinden memnun sanırım.




Ve verniklenecek...!

3 Nisan 2010 Cumartesi

Sardunyalarıma Saksıcıklar





50 ile 60 arası Sardunya fidelerim oldu...Saksı yetiştiremiyorum.Bir kısmını apartmanımızın bahçesine ekeceğim ama balkonumda renk renk çiçeklerin salınacağı fikri beni daha çok heyecanlandırıyor.

Geri dönüşüm ile işe başladım






Aslında saklama kutuları olarak düşünmüştüm ilk başlarda.Fakat kutuların içlerinin paslanabilme olasılığı ve pek de beğenmedim sanırım bu sefer boyamalarımı, saksı yapmaya karar verdim o nedenle.



Akrilik boya, peçete, vernik...işte bu..İlk olarak sprey boya ile başlamışdım.Fakat hiç kullanışlı olmadı,aktı,iz yaptı.Sonra akrilik boya ile toparlamaya çalıştım.





Daha sonraki çalışmalarımı adım adım anlatacağım.
Bunlar aceleye geldi.

Sardunyalarım..Kızlarım..




Akdeniz deyince insanın kafasında farklı resimler oluşur.Bende oluşan resim; sarp ,kayalık, makilerle çevrili bir kıyıya , kartal yuvası gibi yerleşmiş, pembe ve mavilerden oluşan renklerde balkonlarından begonviller ve sardunyalar sarkan sıcacık bir ev.


Böyle bir evim olmasada hayalimdeki resmin bır kısmını gerçek hayatımda canlandırabilmek adına bu sene ilk defa çiçek yetiştirmeye karar verdim. (e bi yerden başlamak lazım:))



Sardunya tohumları aldım.Şubat gibi ekimine başladım.




Mini dondurma ve yoğurt kablarını tofrlarla doldurup tohumlarımı 3-4 cm aralıklarla yerleştirdim.Sulayıp streç filmle kapattım.Üstünüde kahverengi bir kartonla kapattım.




Her gün havalandırdım,toprak kurudukça suladım.10-15 gün sonra ilk yapraklar göründü.

Hergün yeni bir çiçek ''merhaba'' dedi bana.

Emek ve karşılığını görmek , ne büyük mutluluk.

Farmville de zaman geçirenler de acaba böylemi hissediyorlar diye düşünmekten de kendimi alamadım :))




Dahada büyüdüklerinde devamlı kalacakları saksılara aldım kızlarımı.







Haziran gibi; pembeli,kırmızılı balkonumda tüm endam işve ve cilveleriyle açacakları günü sabırsızlıkla bekliyorum.İnşallah o zamanda fotoğraflarını eklerim.